Despre mine

Buna ziua, ma numesc Iulian Cozma, si va prezint citeva date despre mine, pentru a ma cunoaste mai bine. Sint nascut in Fagaras, in 1975, la poalele Muntilor Fagaras, iar copilaria mi-am petrecut-o, la bunici, in satul Ucea de Sus, bineinteles tot la poalele Fagarasilor. De profesie sint inginer, am terminat in 1999 Facultatea de Electrotehnica, din Brasov. Iulian Cozma

Dupa terminarea facultatii m-am stabilit in Brasov. Din anul 1996 sint membru al Asociatiei Ghizilor Montani din Romania, iar din anul 1999 membru al Federatiei de Alpinism si Escalada. In toamna anului 1997, impreuna cu colegii de la AGMR am inceput primul curs de Ghizi Montani Profesionisti, curs pe care l-am finalizat in anul 1998, devenind prima „promotie” de Ghizi Montani din Romania, acreditati de toate forurile competente, iar in prezent sint membru al AGMR, in trecut ocupand functia de Presedinte si Secretar General al AGMR.

Pe munte merg din copilarie, tatal meu, un impatimit al muntelui, luindu-ma cu el de cite ori avea ocazia. Adevarata drumetie montana, si adevaratul alpinism l-am cunoscut in primii ani de facultate, cind am devenit membru CPNT Brasov, iar pentru scurt timp activind la sectia de alpinism a CSU Brasov. Din 1996 in fiecare an, impreuna cu colegii de la AGMR am efectuat numeroase ture in Fagaras, Bucegi, Piatra Craiului si alte masive montane din tara. Cele mai importante ture montane le-am efectuat iarna, printre ele numarindu-se citeva muchii nordice Fagarasene cum ar fi, Dragus, Buteanu, Albota, Vistea, Zanoaga, si celebra creasta Virtopel-Arpasel.

Practic schiul din 1988, participand pina in anul 1995 la concursurile de schi din cadrul Cupei Carpatilor Meridionali, care avea loc in Bucegi, Piatra Craiului si Fagaras. Practic aceasta meserie, ghid montan profesionist, din august ’99, cand am condus primul grup de turisti in Muntii Fagaras. Acea tura a fost pe urmatorul traseu: Valea Vistea Mare – Vf. Moldoveanu – Cabana Podragu, iar a doua zia Cabana Podragu – Muchia Tarata – Orasul Victoria. De atunci in fiecare an organizez si conduc tot mai multe grupuri pentru drumetii montane, ski de tura, sau ture montane imbinate cu vizite culturale. In medie sint pe munte aproximativ 180 de zile calendaristice, in toate anotimpurile. Impresii ale persoanelor pentru care am organizat ture montane, si cu care am strabatut muntii Romaniei, gasiti aici.

Cu o experienta de peste 14 ani in conducerea de grupuri de turisti pe munte si organizarea de ture montane, va ofer servicii care acopera toata gama de activitati montane: drumetie, schi de tura, schi in afara partiilor, in toate programele putand fi incluse si vizite la diverse obiective culturale aflate in drumul nostru. Toate turele si propunerile de ture pe care le gasiti pe acest site, au fost parcurse personal. In continuare pe acest site veti putea gasi unele propuneri de ture montane si alte informatii care cred ca sint necesare pentru a merge pe munte. Daca doriti sa aflati anumite lucruri despre munti sau daca aveti sugestii legate de acest site, si de munte bineinteles, nu ezitati sa ma contactati.

CURRICULUM VITAE
Nume: Iulian Cozma
Date de contact: Mobil: 0744 327 686
E-mail: contact@mountainguide.ro
Adresa web: www.mountainguide.ro

Ocupatia:
• Administrator al propriei agentii de turism: “Iulian Cozma – Outdoor Adventures”.
• Ghid montan profesionist (drumetii montane, schi alpin si de tura, incursiuni culturale in centrele istorice, consultanta de specialitate, etc.).
Obiectiv profesional: Promovarea si sustinerea turismului romanesc prin ture montane pe timpu verii si iernii.

Studii:
• Universitatea Transilvania, Facultatea de Electrotehnica (promotia 1999).
• Studii de profil in domeniul turismului montan: Curs de calificare si specializare in meseria de Ghid Montan profesionist, organizat si atestat de Asociatia Ghizilor Montani din Romania si Ministerul Turismului (promotia 1998).
• Certificat de Management in Turism

Experienta profesionala in domeniul turismului:
• 14 ani de activitate in turism montan
• din 1996 membru al Asociatiei Ghizilor Montani din Romania
• din 1998 posesor al atestatului de Ghid Montan profesionist
• din 1999 membru al Federatiei de Alpinism si Escalada
• 2001- 2003 Presedinte si Secretar General al AGMR (Asociatia Ghizilor Montani din Romania)
• 2007 – prezent Manager pe segmentul de Relatii Publice in cadrul AGMR
• 2001 – Fondator si Administrator al agentiei de turism montan Iulian Cozma outdoor adventures (nr. licenta: A4184, eliberata de Ministerul Turismului din Romania)
• 2003 – 2005: Administrator al Cabanei Valea Sambetei, din muntii Fagaras, situate la 1407 m altitudine pe Valea Sambetei
• 1999 – prezent: Organizarea si participarea la diferite evenimente de profil (ex. drumetii montane, maratoane montane, actiuni de strangere a deseurilor, interviuri si comentarii in cadrul unor reportaje televizate avand ca subiect natura si drumetiile – PRO TV, prezentari de diaporame din Carpatii Romaniei – Centrul Cultural Reduta din Brasov, expozitie de fotografii panoramice in cadrul targurilor internationale de turism din Germania si Anglia, redactarea unor articole de profil publicate in ziarul Jurnalul National, in revista de specialitate KNOX si in presa locala, etc.)

Limbi straine:
• Engleza – nivel avansat, scris si vorbit
• Italian – nivel mediu vorbit

Activitati in timpul liber:
• Fotografia ca pasiune si arta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *