Schi de tura in Bucegi Ciucas si Fagaras

– Freeride si telemark – partii neamenajate – dar foarte antrenante, se gasesc in Muntii Bucegi si Muntii Fagaras. Vaile abrupte ale Bucegilor sau vaile lungi ale Fagarasilor sint foarte bune pentru asa ceva. Cea mai optima perioada este februarie – aprilie. Practicarea schiului in afara pirtiilor implica o buna cunoastere a tehnicii de schiat si a zapezii, atat din punct de vedere al tehnicii cat si al sigurantei.

– Skiul de tura – se practica foarte bine in Muntii Bucegi, Iezer Papusa, Ciucas si Muntii Fagaras. Traversarea Masivului Iezer Papusa, si continuarea turei in Muntii Fagaras, reprezinta o tura frumoasa si antrenanta.

– Skiul alpin combinat cu skiul de tura – se poate practica in Muntii Bucegi si Fagaras. Urcind pe platoul Bucegilor din Busteni sau Sinaia, de la 800 de metri pina la 2500 de metri altitudine, si coborirea pe vaile nordice, Valea Morarului, Valea Cerbului , sint numai citeva vai unde se poate skia in conditii optime. In Fagaras aceste ture sint mult mai antrenante, iar lungimea lor este mult mai mare in comparatie cu cele din Bucegi. Si aici se poate pleca de la o altitudine de 1400 de metri, ajungindu-se pina la peste 2300 de metri, iar coborirea este frumoasa si plina de satisfactii. Valea Simbetei, Vistisoara, Vistea Mare, Valea Podragului, Bilea si Valea Doamnei sint numai citeva vai pe care se poate practica in bune conditii skiul.

Si bineinteles, cei care schiaza telemark sau snowboard-erii sint bineveniti !


– Tura schi 1 – Tura de schi de 7 zile, schi de tura si freeride. Se schiaza in Muntii Baiului, Postavaru si Muntii Fagaras, Zona Balea – Valea Doamnei. Tura se adreseaza schiorilor de nivel mediu, care poseda cunostinte avansate de schi in zapada mare. Detalii despre tura.

Freeride in Muntii Bucegi

– Tura schi 2 – 8 zile de schi de tura si freeride in Postavaru si Muntii Fagaras, in zona Balea si Valea Sambetei. Tura se adreseaza schiorilor avansati, care poseda cunostinte avansate de schi in zapada mare. Detalii despre tura.

Schi de tura in Muntii Bucegi

– Tura schi 3- 8 zile de ski de tura si freeride in Muntii Bucegi si Fagaras, cu schi pe Vaile Gaura, Ialomitei, Cerbului, Doamnei, Balii, Sambetei. Tura se adreseaza schiorilor avansati, care poseda cunostinte avansate de schi in zapada mare. Detalii despre tura.

Schi de tura in Muntii Fagaras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *