Condiții

IMPORTANT : Toti clientii si participantii la programele oferite de Iulian Cozma outdoor adventures, trebuie sa citeasca atenti si sa inteleaga urmatoarele randuri, si sa fie de acord cu toate conditiile prezentate mai jos, pentru ca sa poata sa participe la orice tura, drumetie montana, tura de ski, sau orice alta forma de activitate organizata de Iulian Cozma outdoor adventures.

Asumarea riscurilor. Garantii.

Participarea la drumetii montane, ture de grup, expeditii, explorarea florei si faunei salbatice sau orice alta forma de tura turistica sau vacanta organizata de Iulian Cozma outdoor adventures, presupune si implicarea anumitor riscuri si pericole.
Aceste riscuri includ, dar nu se limiteaza la:

§ Calatorii pe teren montan, rauri si paduri

§ Calatorii cu masina, autobuzul, microbuzul, masini de teren sau orice alte mijloace de transport

§ Accidente sau inbolnaviri in regiuni izolate, cu sau fara facilitati medicale si/sau fara posibilitate de evacuare contra cost

§ Accidente cauzate de forte ale naturii

§ Modificari ale itinerariului datorate unor cauze independente de vointa lui Iulian Cozma – Step by Step Agency

§ Anulari sau schimbari de program, ale turelor sau drumetiilor datorate unor circumstante independente de vointa agentiei

Luand in considerare cele mentionate mai sus si participand la plata pentru dreptul de participare la astfel de ture sau alte servicii si activitati organizate de compania mai sus mentionata, imi asum, prin prezenta, deplina raspundere pentru actiunile intreprinse, pentru cauzele, datoriile, procesele, cererile sau reclamatiile de orice natura, acum prezente sau care ar putea rezulta pe viitor din cauza sau in legatura cu excursia sau participarea la activitati organizate pentru mine de compania mentionata mai sus.

Am citit acest document, care reprezinta o asumare a riscului si o garantie pentru mine si mostenitorii mei, pentru administratori, executori si toti membrii familiei, inclusiv pentru orice minori care ma insotesc. Prin prezenta sunt de acord si accept toate riscurile aferente, pericolele si conditiile stipulate. De asemenea, sunt de acord cu toate conditiile expuse mai sus, precum si cu plata unor costuri suplimentare care ar putea rezulta pe parcurs.

Limitele responsabilitatii.

Iulian Cozma outdoor adventures, ofera pentru programele sale: transport, cazare si alte servicii puse la dispozitie de diversi prestatori de servicii, precum si serviciul de ghid montan profesionist, oferit de Iulian Cozma outdoor adventures, de patronii ei, sau angajati, contractori si furnizori de mijloace de transport si/sau orice alte servicii de transport aferente. Prin urmare, Iulian Cozma outdoor adventures, este exonerat de orice raspundere cu privire la accidentari, pierderi sau daune personale care ar putea rezulta in legatura cu serviciile de transport aerian, maritime, terestre sau in legatura cu orice alte mijloace de transport care sunt independente de controlul lui. Operarea oricarui vehicul sau mijloc de transport utilizat pentru aceasta excursie este responsabilitatea deplina a companiilor sau indivizilor care presteaza aceste servicii pentru pasageri. Acesti prestatori de servicii (persoane fizice sau juridice) raspund conform legislatiei in vigoare pe teritoriul Romaniei, responsabilitatile pentru orice fel de adversitati fiind consemnate local.

Firmele de transport colaboratoare sint licentiate pentru transport grupuri de persoane, conform legislatiei in vigoare pe teritoriul Romaniei, dispunand de asigurari de bagaje si asigurari de accidente pentru bunurile si persoanele transportate.

De asemenea, Iulian Cozma outdoor adventures, precum si patronii acesteia, angajatii, colaboratorii si asociatii ei, nu isi asuma niciun fel de responsabilitate pentru eventualele accidentari, pierderi ori daune personale datorate circumstantelor, vremii, incendiilor, actiunilor guvernamentale sau a altor autoritati, precum nici in caz de razboi, greve, actiuni teroriste, furturi, epidemii, situatii de carantina, incidente periculoase in spatiul aerian, maritim sau terestru, sau pentru orice alte actiuni sau incidente care depasesc puterea de control a agentiei.

Agentia isi rezerva dreptul de a opera modificari rezonabile pe itinerarii (inclusiv inlocuirea unor hoteluri cu altele), atunci cand aceasta se impune, pentru a asigura confortul optim si bunastarea participantilor la excursie.

Cotatia de pret este intocmita onform numarului de participanti, a duratei turei, a locatiei turei, dau si conform ratei curente de schimb valutar si poate fi modificata daca rata valutara oscileaza in mod semnificativ.

Conditii de plata:

  • Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro).
    Daca ati ales metoda de plata ” Online prin card bancar ” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.
  • Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.
  • „3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard

Detalii despre anularea excursiei:

– orice anulare de tura/program, se face prin trimiterea unui e-mail, iar anularea este valabila doar dupa ce primiti un raspuns.
Pentru anularea unui program se percep urmatoarele penalitati:
– cu mai mult de 105 zile inainte de inceperea turei – 40% de persoana din valoarea programului
– intre 70 si 147 zile inainte de inceperea turei – 60% de persoana din valoarea programului
– intre 45 si 69 de zile inainte de inceperea turei – 80% de persoana din valoare programului
– mai putin de 45 de zile de la inceperea turei – 100% de persoana din valoare programului

In caz de anulare a unei ture,Iulian Cozma outdoor adventures nu este raspunzatoare de eventualele cheltuieli suplimentare facute de dvs pentru desfasurarea in bune conditii a programului. De exemplu: cumparare de echipament, rezervari la hoteluri/pensiuni, cumparare bilele avion/tren.

Pentru orice anulare de program va vom trimite pe e-mail, fax sau posta, o scrisoare din care sa rezulte plata care ati facut-o catre noi.

Va recomandam sa aveti incheiata o asigurare de anulare de calatorie (tip storno) astfel incat, daca din diverse motive nu mai puteti participa la program (inbolnavire, etc), sa puteti cere firmei de asigurari inapoi avansul platit.

Iulian Cozma outdoor adventures isi rezerva dreptul de a refuza prestarea de servicii catre terte persoane sau companii, fara a motiva refuzul.

Toate cele mentionate mai sus constituie parte integranta a prezentului contract, care va fi semnat de ambele parti inainte de a incepe calatoria.

Pretul include: La fiecare program/tura montana/drumetie este specificat ce este inclus in pret. Pretul include toate cazarile in camere cu sau fara baie si toaleta privata, in camere duble sau camere cum mai multe paturi, mesele asa cum sint specificate in program, serviciul de ghid montan pe tot parcursul programelor/turelor montane/drumetiilor, transportul de la o locatie la alta asa cum este descrisa in program.

Pretul NU include: Pretul este stabilit in functie de programul/tura montana/drumetia aleasa, si de numarul de persoane participante. Pretul nu include transportul personal pana la locul de intalnire specificat in fiecare program/tura montana/drumetie. Deasemenea, nu sint incluse mesele care nu sint specificate in descrierea programului. Nu sint incluse asigurarile personale ale participantilor la programele/turele montane/drumetiile pentru care s-ua inscris. Nu sint incluse cheltuielile personale de orice natura, ca si bauturi alcoolice, spalari de haine, telefoane particulare sau apa imbuteliata.

Cazare: Majoritatea noptilor incluse in program/tura montana/drumetie vor fi in cabane montane, sau pensiuni. Calitatea cazarii va fi diferita de la un loc de cazare la altul, dar fiecare persoana va avea un pat curat in care sa doarma. In unele cazuri se recomanda folosirea unui sac de dormit usor, sau a unui cearceaf de protectie. Unde va fi cazul va fi mentionat. Deasemenea, nu in toate locatiile unde se va inopta este posibila cazarea in camere separate pentru barbati si femei,dar daca vor fi cereri speciale inainte de efectuarea programului vom incerca sa le solutionam in mod favorabil. In unele cabane toatela si sursa de apa pot fi in cabana, sau in afara ei la o distanta de maxim 15 metri. Deasemenea, veti fi informat inainte de inceperea turei despre aceste lucruri.

Bagaje: Transportul bagajelor de la o locatie la alta nu este inclus in pretul programelor/turelor montane/drumetiilor, decat in cazul in care este specificat. Va recomandam sa va faceti bagajul in mod adecvat pentru fiecare program/tura montana/drumetie, cat mai mic si usor posibil, astfel se vor evita creearea unor situatii neplacute pentru ambele parti.

Echipament: Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoieti sa mergeti prin noroi, pamant ud, si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare capabila puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:

– bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
– daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
– bete de drumetie, sau bete de schi, sunt recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
– haine de ploaie: geaca si pantaloni.
– fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
– nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Nespunand liderului de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.

Retineti va rog ca veti petrece intre 5 si 10 ore in fiecare zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Pentru orice fel de intrebari legate de echipamentul necesar va rog sa ma contactati.

Pregatire fizica: Deoarece programele/turele montane/drumetiile prezentate pe acest site se desfasoara in zona montane care ajung cateodata si la altitudinea de 2500 metri, este normal ca pe parcursul acestora sa se urce sau sa se coboare cateva sute de metri diferenta de nevel.Pentru a efectua majoritatea programele/turele montane/drumetiilor trebuie sa aveti dorinta necesara, pregatirea fizica, si nu in ultimul rand pregatirea psihica. Ca si o regula generala, daca sinteti capabil sa efectuati o tura cu o lungime de 7 km, si o urcare de 800 metri diferenta de nivel, si bineinteles coborarea, atunci sinteti in stare sa efectuati majoritatea programelor/turelor montane/drumetiilor prezentate.Daca nu sinteti familiar cu tehnicile de mers pe munte, lederul de grup/ghidul montan, va va oferi suportul necesar. Daca aveti dubii despre conditia dvs fizica va rog sa va consultati medicul inainte de a participa la programele/turele montane/drumetiile prezentate pe acest site.

Mancare: Toate mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, mai ales in zilele de drumetie. Deasemenea, mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam sa mentionati daca sinteti vegetarian, sau daca aveti cerinte speciale vis a vis de continutul meniului.

Transport: In functie de programul ales, dar si de numarul de persoane, transportul se va face cu tren, mijloace de transport in comun (autobuze), taxiuri, si microbuze.

Surse de apa: In general apa de izvor din muntii Romaniei este potabila, dar va recomand sa aveti cu dvs. pastile de curatare/dezinfectare a apei, pentru a evita orice neplaceri.

Vremea: Cateodata din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *