Schi de tură, snowboard, freeride, rachete de zăpadă

Manualele de geografie scriu că aproape 30% din suprafața României e acoperită de munți. Promițător pentru schiul de pârtie, ai zice. În realitate, înălțimea relativ mică (în comparație Alpii, Pirineii, etc) și clima relativ uscată, temperat continentală, creează condiții mai puțin propice pentru construirea unor mari stațiuni de schi, care să rivalizeze cu imensele domenii schiabile din vestul și centrul Europei.

Dovadă stau atât aglomerația de pe puținii kilometri de pârtie amenajați în Carpații Românești, dar și coloanele de mașini cu număr de România care iau cu asalt stațiunile de schi din Alpi în fiecare iarnă.

Dar orice pahar pe jumătate gol are și o jumătate plină: lipsa părtiilor amenajate transformă Carpații Românești într-un mic rai al schiului de tură, al split-boarding-ului, al schiului în afara pistelor.

Zona montană Brașovului este, geografic vorbind, cea mai bogată și variată din România. Plecând din Ciucaș, continuând cu Grohotișului, Piatra Mare, Postăvaru, Bucegi, Piatra Craiului și terminând cu Făgăraș, găsim opțiuni de dat pentru toate gusturile: de la trasee ușoare, pentru începătorii schiului de tură, la coborâri tehnice pentru cei avansați. Amatorii de plimbări mai relaxate, cu adaus mai redus de adrenalină, se pot bucura de ture pe rachete de zăpadă, sau chiar de ski nordic.

Zăpada perfectă ascunde, însă, multe capcane, și asistența unui cunoscător în detaliu a zonelor este imperativă. Iulian Cozma cunoaște munții din jurul Brașovului ca pe propriile buzunare. La început prin explorări personale, apoi în peste 20 de sezoane de iarnă în care a ghidat pe coclaurile înzăpezite grupuri de montaniarzi veniți în România din toate colțurile lumii. An după an Iulian și-a clădit și consolidat o experiență solidă, știe unde e zăpada bună și sigură în fiecare săptămână a sezonului rece, și știe când și cum să schimbe traseele și rutele stabilite inițial într-un program, atunci când schimbările de temperatură și vizibilitate, starea zăpezii o cer.

Apelați cu încredere la noi pentru programe de o săptămână, care să parcurgă mai multe masive montane și diferite scenarii de schi în afara pistelor, sau ieșiri scurte, de weekend. Totul ambalat în pachete all-inclusive, cu transport, cazare, masă, etc.

Ne puteți trimite un mesaj folosind modulul de comentarii de mai jos, sau folosind formularul din pagina de Contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *