Drumetie montana in Muntii Fagaras

Drumetie montana in Muntii FagarasIntotdeauna mi-am dorit sa pot sa scriu un raport de tura in limba Romana! Si din pacate pana acum nu am avut aceasta sansa. De ce? Pentru ca in cei 14 ani de cand merg pe munte ca si ghid, am organizat ture doar pentru straini care vin sa vada Romania dincolo de tabloide, de stiri de televiziune, vin sa vada o Romanie reala, si de ce nu, o Romanie frumoasa. Acum a fost un grup mixt, Suedezo – Roman, 5 la 2 ca sa zic asa, adica 5 Suedezi pusi pe shotii tot timpul, nu ca Romancele ar fi fost mai calme! No way! Dor ca si-au dat drumu‘ mai incet, dar au recuperat pe parcurs, si ne-au reprezentat cu succes pe tot timpul turei.

Totul a inceput prin toamna, sau iarna, lui 2012, nu mai tin minte ff bine, cand am primit un mail de la Lucia, in care imi spunea ca poate incerca sa vorbeasca cu Mos Craciun, sa le aduca cadou o excursie in vara lui 2013. In Fagaras. Avand in vedere ca Lucia traieste in Suedia, si este mai aproape cel putin de Rudolf, renul shef, dorinta i-a fost ascultata, si uite asa am avut parte de o tura in Fagaras, urcand pe varfurile Negoiu si Moldoveanu, avand parte de zile senine si frumoase, dar si de ceata si vant, ca asa este la munte.
Asa cum spune si Mihaela mai jos, unul din highlight-urile turei a fost vizita/vizitele in Ucea de Sus, acel sat de la poalele Fagarasului, care pentru unii nu inseamna mare lucru. Ma rog, acum au asfaltat drumul din Ucea de Sus in Arpasul de Sus, si trec mai multe masini prin sat. Cateodata printre driganele si vacile ce vin alene catre casa. In rest este doar un sat. Un sat asa cum trebuie sa fie un sat, cu oameni muncitori, cu strazi prafuite, cu un superb magazin mixt multicolor, si de ce nu, cu cele mai autentice caldari (distilerie) de fiert rachiul, unde doar respirand poti deveni high! De strandul din Victoria nu va mai spun nimic, va las sa il descoperiti singuri 😉
In rest, va las sa va delectati cu imaginile de mai jos, cred ca merita!
Iulian, August 2013

Tura cu Iulian Cozma. 7 zile. In Fagarasi. Si totul a inceput cu un pranz Romanesc la bunica acasa, in Ucea de Sus. Am fost un grup mixt in ce priveste aceasta activitate. Unii cu experienta in Tibet iar eu deloc. Iulian a invatat repde cum sa ne ghideze, cat si ce poate fiecare. Toti ne-am bucurat de aventura, de emotii, de surprize, de munte, iar unii chiar si de raul de inaltime in drum spre varful Moldoveanul. Iulian te face sa intelegi muntele, iti arata cum sa il cunosti, cum sa te comporti cu el. Ne-a aratat ca Romania chiar e frumoasa si sunt Romani foarte frumosi. Si apoi iar un pranz romanesc la casa bunicii. O casa cu grinzi de lemn, stergare romanesti, 7 pisici in curte si un catel cam speriat de atatia curiosi. A fost o vacanta reusita. Multumesc. Ne vedem la urmatoarea tura.
Mihaela, Lucia, Anika, Per, Niklaus, Markus si Tomash, din Romania si Suedia, Iulie 2013

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert