Alpinism

Muchia Dragusului in Muntii FagarasTurele hibernale se pot practica mai ales in Muntii Fagaras, denumiti si Alpii Transilvaniei. Cele mai remarcabile ture de iarna din Romania se organizeaza pe creasta principala fagarasana, dar si crestele nordice ale Fagarasului sunt impresionante prin duritatea si frumusetea lor.

Pentru parcurgerea unei creste nordice Fagarasene, sint necesare minim 3 zile. Conditiile meteo si pregatirea participantilor reprezinta cele mai importante puncte pentru a putea ajunge in creasta principala Fagaraseana. Fiecare creasta nordica se temina intr-un perete, sau muchie, cu o dificultate aproximativa de 3B. Asadar trebuiesc si materiale tehnice. Inoptarea se face in case de vanatoare (pe muchiile Dragus, Zanoaga, Albota), in cort sau bivuac.

Una dintre cele mai antrenante ture alpine de iarna din Carpatii romanesti, este traversarea crestei principale a Muntilor Fagaras. Durata acestei ture este de aproximativ 7 zile, conditiile meteo si ale zapezii, precum si pregatirea participantilor, fiind factori de decizie pentru terminarea cu succes a turei. Inoptarea pe timpul acestei ture se face in cort, sau in refugii alpine. Deasemnea tot in Sud-Estul Transilvaniei, Muntii Piatra Craiului si Bucegi, ofera posibilitatea practicarii alpinismului hivernal in bune conditii. Perioada optima pentru aceste ture este din luna Decembrie, si pana la sfarsitul lunii Martie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.